Cinc tendències del disseny d’interiors que triomfaran aquest 2024

El món del disseny d’interiors, sempre en evolució constant, ens encamina cap a l’any 2024 amb un entusiasme renovat. Aquest nou any es presenta com un gresol d’innovació on la tecnologia avançada s’entrellaça amb reinterpretacions contemporànies d’estils clàssics. Tot això es veu enriquit per una connexió cada cop més profunda amb els elements naturals. A més, estem presenciant una diversitat creixent en les configuracions familiars, cosa que té un impacte significatiu en la distribució dels espais a les nostres llars. D’altra banda, la manera com treballem també està experimentant canvis notables, ja que el teletreball, que va arribar per quedar-se després de la pandèmia, influeix de manera important en la manera com dissenyem els nostres entorns.

Les tendències en decoració que es preveuen per a aquest any, per tant, prometen revolucionar els nostres espais vitals de maneres que captivaran tant la vista com l’esperit, brindant experiències inesperades i estimulants.

Estàs preparat per descobrir què ve? A Delta Moble, compartim amb vosaltres cinc de les tendències decoratives que, sens dubte, marcaran el 2024.

1. El ressorgiment de l’estil clàssic: un viatge en el temps

L’any 2024, l’estil clàssic promet un espectacular renaixement, fusionant la grandiositat del passat amb la simplicitat contemporània. Aquesta tendència ofereix un equilibri harmònic i sofisticat, revivint elements tradicionals com ara columnes, frisos i motllures així com complements decoratius d’autor, en un context modern, creant espais únics i atemporals, que destaquen per la seva elegància i singularitat. A més, tornen els materials nobles, com les pedres naturals aplicades a les superfícies, des de revestiments de xemeneies fins a paviments i detalls de mobiliari. Especialment, el marbre i les calcàries, que aporten textures càlides i agradables, creant efectes únics que donaran lloc a atmosferes acollidores a les nostres llars.

Aquest renaixement de l’estil clàssic és sens dubte una invitació a viatjar en el temps a través del disseny. És una oportunitat per a aquells que busquen un equilibri entre la nostàlgia i la innovació, entre la història i la modernitat per crear espais que són tant un refugi com una obra d’art.

ANTONIO ARICO
Col·lecció Magna Graecia d’Antonio Arico, per a Seletti

 

2. La casa a tot color

Segons la perspicaç visió de reconeguts dissenyadors, l’any entrant veurem un ressorgiment a la paleta de colors utilitzats en parets, sostres i terres. Aquests elements arquitectònics es transformaran en llenços per a tonalitats més vives, saturades i plenes d’energia. Estem a punt de presenciar una desfilada de colors radiants i intensos que omplen de vida i calidesa  cada racó. Tons profunds com el blau cobalt, el verd maragda i el groc mostassa o llimona es perfilen com a eleccions populars per infondre vitalitat i personalitat als espais. 

La versatilitat d’aquesta paleta vibrant crea un impacte visual realment impressionant que transformarà completament qualsevol ambient. Prepara’t per a una explosió de color i estil en els teus projectes de decoració!

3. El Disseny Biofílic: connexió profunda amb la natura a la llar

El 2024, el disseny biofílic emergeix com una tendència essencial que va molt més enllà de la simple addició de vegetació i elements d’origen orgànic als nostres espais habitables. Aquest enfocament se centra en una fusió profunda i significativa amb la natura a la nostra vida diària, creant ambients estèticament agradables que promouen la salut i el benestar dels seus ocupants, alhora que advoquen per la sostenibilitat.

La il·luminació, inspirada en la llum natural, té un paper fonamental, en crear espais visualment atractius que també contribueixen al benestar emocional i físic. A més, s’integren formes orgàniques en mobles i decoració, utilitzant línies suaus i patrons evocadors d’elements naturals, fet que afegeix una sensació de fluïdesa i serenitat a l’ambient.

Nature
Cuina Nature, de Mobalco

 

4. Mobles multifuncionals: optimització espacial

En el context actual, on els habitatges tendeixen a ser més compactes i hi ha menys espai, la funcionalitat i l’optimització de l’àrea disponible han esdevingut aspectes crucials del disseny d’interiors. Els mobles multifuncionals emergeixen com una solució enginyosa i elegant per a aquesta necessitat.

Aquestes peces, dissenyades per oferir més d’un propòsit, combinen practicitat i estètica. Les taules plegables, per exemple, no només estalvien espai sinó que també es transformen fàcilment per adaptar-se a diferents usos i ocasions. Els sofàs amb emmagatzematge integrat són una altra innovació destacada, proporcionant un lloc còmode per relaxar-se mentre amaguen de manera intel·ligent espais d’emmagatzematge addicionals. A més d’aquests exemples, hi ha una varietat d’opcions que inclouen llits abatibles, prestatgeries modulars i escriptoris convertibles, dissenyats per maximitzar la funcionalitat sense sacrificar l’estil. Aquests mobles són ideals no només per a petits espais, sinó també per a aquells que busquen un disseny d’interiors minimalista i organitzat.

 

Air
Libreria Air, de Lago

 

5. Domòtica: tecnologia integrada

L’any 2024, una de les tendències dominants en el disseny d’interiors és la integració avançada de la tecnologia. La domòtica s’ha convertit en una característica fonamental a les llars modernes, fusionant-se amb mobles i elements arquitectònics per crear espais intel·ligents i funcionals.

Aquesta tendència inclou des de miralls interactius i taules de centre intel·ligents fins a sistemes d’il·luminació i àudio-vídeo integrats, tots dissenyats per millorar la comoditat i l’eficiència. La personalització i l’adaptabilitat són aspectes clau, permetent que les llars s’ajustin automàticament a les necessitats i preferències dels seus habitants.

A Delta Moble, ens preparem per abraçar aquestes tendències, oferint-te no només els elements per seguir aquests corrents, sinó també l’assessorament del nostre equip d’experts per personalitzar-los d’acord amb el teu estil i preferències. Et convidem a visitar-nos al nostre showroom d’Escaldes, on estarem encantats d’ajudar-te a crear la llar dels teus somnis.