Disseny d’interiors i mobiliari: mobles icònics que transformaran la teva llar

El veritable art i disseny transcendeix les eres i es converteix en testimoni atemporal de la humanitat.” – Philippe Starck

Al cor de cada llar, més enllà de les parets i els terres, hi resideix una narrativa que espera ser explicada. A Delta Moble, entenem aquest sentiment intrínsec i ho hem teixit a la nostra filosofia central: “Dissenys exclusius i atemporals”. No ens conformem amb allò ordinari; busquem als racons del món la millor selecció en marques de mobiliari internacional i art contemporani, perquè la teva llar pugui explicar una història sense paraules. Treballem amb firmes internacionals que són un referent en el disseny d’interiors com Cassina, Flos, Flou, Lago, Lema, Ferreira de Sá, Nemo Maxalto, B&B Italia, Poltrona Frau, Cecotti o Minotti, entre d’altres; i també nacionals, com BD Barcelona Design, Arlex, Gandia Blasco, Marset, Mobalco, Nanimarquina, Sancal, Treku, Viccarbe o Vibia. Et convidem a conèixer algunes d’aquestes peces extraordinàries al nostre showroom a Escaldes o a submergir-te a la nostra pàgina web i descobrir-les.

Com en el món de la moda, l’univers de l’interiorisme i la decoració s’entrellacen amb l’art. Hi ha peces de mobiliari que transcendeixen la seva funcionalitat per convertir-se en veritables icones, fusionant disseny i expressió artística. Sofàs, butaques, taules, llibreries, catifes i altres accessoris per a la llar han captivat no només per la seva estètica única, sinó també per la ressonància artística, establint-se com a emblemes d’innovació i creativitat.

A l’article d’avui, compartim amb tu una petita selecció de cinc peces icòniques d’algunes de les marques referents que ens encanten i amb les que treballem. Perquè al món del disseny d’interiors, un moble icònic és més que un simple objecte; és aquell element que dóna tema de conversa i converteix un espai en un lloc especial. Acompanya’ns en aquest viatge on descobriràs com una peça selecta pot transformar, revitalitzar i elevar el teu espai.

  1. El llum Arco, obra d’Achille i Pier Giacomo Castiglioni, va ser creat el 1962 per a l’estudi Flos. La seva forma distintiva, amb un imponent braç d’acer corbat que culmina en una pantalla metàl·lica esfèrica i es recolza en un pedestal de marbre de Carrara, l’ha convertit en una de les siluetes més emblemàtiques del disseny contemporani. Amb motiu de la celebració dels seixanta anys de la seva creació la firma ha llançat una una edició limitada molt especial, exclusiva i numerada. En aquesta versió, la base icònica de marbre de Carrara dóna pas a una base de vidre sense plom, que ressalta l’estructura del llum en si mateixa i acompanya la mirada des de l’arc, protagonista absolut, fins a la innovadora base, dotant el llum d’una imatge renovada, elegant i sofisticad.
  2. La taula Leda és una de les joies del disseny que porta la firma del llegendari Salvador Dalí. Concebuda als anys trenta i produïda per primera vegada als anys noranta en exclusivitat per BD Barcelona Design, està inspirada en els trets i formes de Gala, la musa i esposa de Dalí. Amb potes que emulen cames femenines i una estructura daurada delicada, la taula Leda no és només un moble, sinó una obra d’art escultòrica que reflecteix l’excentricitat i el geni de Dalí. És un testimoni de com el surrealisme, més enllà dels llenços, pot trobar el seu lloc en el disseny d’interiors, convertint espais comuns en escenaris plens d’imaginació i d’estil.
  3. El Paravent Balla, parteix d’un disseny de l’artista futurista Giacomo Balla recuperat per Cassina i és una representació magistral de l’energia i el dinamisme que caracteritzen el moviment futurista. El disseny actual del paravent es basa en un esbós original sobre paper realitzat amb tremp i llapis per l’artista el 1917. Amb les seves línies audaços i les seves formes vibrants, aquest paravent no només compleix la funció pràctica de separador d’ambients, sinó que també actua com una obra d’art que captura l’essència d’una era obsessionada amb la velocitat i la modernitat, amb un disseny que juga amb la percepció i el moviment.
  4. El mirall Les Grands Transparents dissenyat per Man Ray el 1938 i produït per Cassina, és una confluència sublim entre art i funcionalitat. Inspirat en la versatilitat i l’enigma del surrealisme, aquest mirall no és simplement un reflex de l’observador, sinó una finestra a la ment creativa d’un dels artistes més icònics del segle XX. Més enllà del seu propòsit utilitari, s’erigeix en un testimoni del poder de l’art per transformar i desafiar la nostra percepció del que és quotidià i proporciona un toc especial i inesperat a qualsevol ambient en desdibuixar el seu reflex a través del joc de paraules serigrafiat al vidre.
  5. El secreter “Architettura Trumeau”, dissenyat pel mestre del trompe l’oeil Piero Fornasetti a la dècada de 1950 i produït per l’Atelier Fornasetti, és una veritable joia al món del mobiliari. Aquesta peça, serigrafiada i lacada a mà, està inspirada en l’arquitectura clàssica i combina un escriptori i una sèrie de compartiments d’emmagatzematge, decorats amb un paisatge urbà detallat, que evoca la grandesa i el misticisme de les antigues ciutats italianes. Cada traç i cada columna dibuixada en aquesta obra no només serveixen per adornar el moble, sinó que també conviden l’observador a un viatge a través de la història i la imaginació, convertint-la en un punt focal magnètic a qualsevol espai, desafiant la percepció del moble tradicional i oferint una experiència visual única i enriquidora.

 

Estàs llest per transformar la teva llar? Per convertir cada racó en una mostra d’art i disseny? Al nostre showroom a Andorra, no només trobaràs inspiració, sinó també una mà amiga, experta i apassionada. T’assessorarem a cada pas, garantint que trobis les peces que reflecteixen la teva personalitat i narri la teva història. Visita’ns i experimenta la confluència de l’art i el disseny en un sol espai. Sigui quina sigui la teva visió o estil, a Delta Moble t’ajudarem a fer-la realitat.