En record de Virgil Abloh i la seva col·laboració amb Cassina


“You know who I am most inspired by? That kid that hasn’t had the chance to showcase their brand yet. Those kids motivate the work I do every day. That’s the muse for me: the next generation. And I want my work to inspire people like them.”

Una de les marques amb què treballem a Delta Moble és Cassina, la prestigiosa firma italiana fundada per Afra Bianchin i Tobia Scarpa que des que es va crear als anys seixanta del segle passat, s’ha convertit en un referent del disseny de mobles. A més de fabricar peces de mobiliari original dels dissenyadors clàssics més importants com Le Corbusier, Charles Rennie Mackintosh Franco Albini o Charlotte Perriand, l’empresa també compta amb la col·laboració de reconeguts dissenyadors actuals com Philippe Starck, Patricia Urquiola, Piero Lissoni o el recentment mort Virgil Abloh.

Abloh personifica el creador polifacètic de ment inquieta i inesgotable que explora multitud de terrenys, un esperit renaixentista en ple segle XXI. Va ser artista, arquitecte, enginyer, director creatiu, director artístic, dissenyador industrial, dissenyador de moda, músic, DJ i filantrop.


Nascut als anys 80 als afores de Chicago, va créixer envoltat de cultura urbana, skate i hip-hop. Després de llicenciar-se en enginyeria civil, va decidir cursar un màster d’Arquitectura a l’Illinois Institute of Technology seguint un pla d’estudis dissenyat pel mateix Mies Van der Rohe. Allà va conèixer el raper i dissenyador de moda Kanye West, que es convertiria en el seu futur soci i amb qui va iniciar la seva carrera meteòrica. Al costat de West va començar a treballar a Fendi i després va passar a ser el director de la seva agència creativa.

El 2012 Abloh creà la seva primera marca «Pyrex Vision» i tan sols un any després, el setembre del 2013, va fundar la firma «Off-White», que el va catapultar a l’èxit. El 2018 va ser fitxat pel grup LVMH, que el va nomenar director creatiu de la línia masculina de Louis Vuitton, en què va apostar per la diversitat i, entre altres aportacions, va revisar la línia de marroquineria a través de la reinterpretació del mític estampat Monogram jugant amb el color i les formes.

La seva ment genial el va portar a voler anar més enllà del disseny de moda i explorar altres terrenys. El seu desig? crear tot un univers que redefinís el concepte de luxe. Per sort del sector, es va endinsar en el món de l’interiorisme dissenyant mobles avantguardistes i icònics. Entre les seves col·laboracions de més èxit destaquen la de la col·lecció d’edició limitada «Markerad» per a Ikea, per a la qual va concebre 15 productes amb l’esperit, segons el mateix Abloh «d’afegir una qualitat artística als objectes anònims» i que es va esgotar a poques hores.


Amb Cassina, una de les firmes estrella amb què comptem a Delta Moble, també va col·laborar concebent el projecte «Modular imagination» poc abans de la seva mort prematura, el 2020. El projecte qüestiona i desenvolupa les implicacions de la modularitat al disseny, un tema fonamental en el disseny contemporani. Es compon de dos blocs de construcció de color negre mat de diferents mides que es poden combinar per crear, adaptar i reconstruir l’espai en funció de les necessitats dels entorns públics i domèstics. D’aspecte rígid, gairebé industrial, els blocs enganyen, ja que en realitat són inesperadament suaus, creant l’equilibri perfecte perquè es puguin utilitzar per a múltiples funcions. Un connector especial permet que les dues peces se superposin perquè les potes taronges puguin encaixar a la part superior del bloc subjacent, servint com a otomana, banc o fins i tot taula.


Coincidint amb la celebració de la Setmana del Disseny de Milà i la Setmana de la Moda masculina, Cassina ha presentat el «Modular Imagination» al seu Flagship Store de Milà, en record a l’exitós dissenyador, en una extraordinària instal·lació caracteritzada pel color taronja. El punt focal de la configuració és la cúpula de la sala d’exposició, on les peces es mostren en nombroses formacions. A més, s’han disposat tramvies personalitzats que recorren el cor de Milà i els distintius logotips «Cassina-Abloh» han envaït tota la ciutat.

La col·lecció estarà disponible a les botigues Cassina, els comerços en línia i una selecció de les botigues de moda i disseny més famoses de tot el món a partir de la tardor.

https://www.cassina.com