Fans del Calendari d’Advent: 24 idees per regalar per Nadal i algunes més…

Ja han arribat les festes més esperades de l’any per als més petits, encara que els «grans» també les vivim amb molta il·lusió i les celebrem al màxim.
Una de les tantes belles tradicions que ens porten aquestes dates és la dels calendaris d’Advent, que afegeixen emoció al temps d’espera fins a la Nit de Nadal. N’hi ha de xocolata, de fusta, de tela o altres materials handmade, amb els seus compartiments per dies per ficar sorpreses, i també virtuals, com el que hem preparat a Deltamoble. Durant tot aquest mes de desembre intentem sorprendre’t dia a dia amb una idea per regalar o regalar-te aquestes festes, de firmes que ens encanten i que omplen el nostre establiment d’elegància, bellesa, qualitat i originalitat, esperant que passin a vestir les vostres cases o les dels vostres éssers estimats.

Coneixes l’origen dels Calendaris d’Advent? El terme «advent» prové del llatí adventus que significa «arribada o vinguda». La seva tradició es remunta a l’Alemanya del segle XIX, quan les famílies encenien una espelma cada diumenge d’Advent, és a dir, quatre setmanes abans de la Nit de Nadal. També era habitual que pintessin amb guix 24 ratlles a la porta de les cases, que els nens anaven esborrant dia a dia des de l’1 de desembre fins a arribar al 24 de desembre.

El primer calendari imprès va arribar el 1902 a Hamburg, quan una llibreria protestant va començar a comercialitzar-lo. Consistia en un rellotge de Nadal amb 24 números, que va anar evolucionant fins a tenir 24 finestres que s’obrien i albergaven sorpreses, com ara imatges de ciutats, paisatges nevats o motius cristians, entre altres coses. Finalment, a finals dels anys cinquanta, va sorgir el primer calendari amb xocolates tal com el coneixem actualment, i el costum va començar a estendre’s per la resta de països d’Europa.

De moment ja t’hem mostrat alguns objectes de decoració i peces de mobiliari que ens entusiasmen i que segur que a tu també t’ han encantat. El més difícil és triar-ne un! Perquè qui es pot resistir a la col·lecció Canopie que Elena Cutolo ha dissenyat per a Seletti, als tendres gossets de fusta artesanal d’Architectmade, a les làmpades Constellation d’Eloa o a les espelmes perfumades d’Inés Ventós? Per només esmentar alguns dels productes únics que t’hem anat mostrant, creats per prestigiosos dissenyadors.

Però si no en tens prou amb totes aquestes propostes i en vols més, aquí et deixem algunes altres idees…

POLTRONA FRAU

Gli oggetti Notebook Aniversari Edition de Poltrona Frau

Aquesta llibreta és una edició creada especialment pel 110è aniversari de Poltrona Frau. La funda és extraïble i està confeccionada de manera artesanal, revestida amb l’innovador Pelle Frau® Impact Less, la pell més sostenible del catàleg, disponible en color cuir o blau. Amb folre de roba jacquard amb el logotip de Poltrona Frau a l’interior. Disponible en format 17×24 cm, el quadern conté 240 pàgines blanques de paper reciclat.

www.poltronafrau.com

 

Zhuang office multi-purpose holder and pen holder

Elegant estoig porta bolígrafs i protector d’escriptori per dotar a la teva taula de despatx de classe i elegància.

L’estoig compta amb una part de la tapa movible i una altra fixa, per protegir el contingut. Disposa d’un suport de metall a la base que es pot utilitzar com a regla.

El protector d’escriptori està confeccionat d’una doble capa de cuir de cadira de muntar de color Tortora. Quan està obert, es pot fer servir per treballar amb un ordinador portàtil, i també s’estén prou per a utilitzar com a mouse pad. Es tanca com un llibre per convertir-se en un portadocuments fàcil de transportar. Està adornat amb clips de metall perquè sigui més fàcil d’obrir.

www.poltronafrau.com

Bossa de pell

Aquesta bossa de pell, de manufactura artesanal impecable, destaca per la senzillesa del disseny, la practicitat d’ús i, per descomptat, l’elegància. Ideal per a la feina o per a viatges, està realitzada amb Pelle Frau® Allure color Dovetail de tacte extraordinàriament suau. Té una butxaca central tova, apte per a portàtils de fins a 14 polzades, i dos compartiments interiors portaobjectes.

www.poltronafrau.com

Funda per a tablet

Fantàstica funda de pell per portar una tablet fina de fins a 12 polzades. Lleugera i versàtil, amb un disseny pur i minimalista, es pot fer servir també com a cartera, gràcies a la seva costura de manxa que augmenta la seva capacitat. La simplicitat visual d’aquest accessori ressalta especialment la bellesa de la Pelle Frau®Allure, disponible en els colors Midnight i Dovetail, la qual té un tacte suau i un aspecte semibrillant.

SELETTI

Snooping Gummy Lamp

Creada per Uto Balmoral, aquest llum de taula té la forma d’un nan juganer que està fent una pompa amb un xiclet que, alhora, és la bombeta del llum. La bombeta LED està realitzada en vidre bufat i és de tonalitat càlida, fent aquest llum perfecte per donar punts de llum indirecta. Està realitzat en resina, material resistent i de fàcil manteniment.

www.seletti.it

Col·lecció Hybrid

La col·lecció Hybrid de Seletti dissenyada per l’estudi Ctrlzak s’inspira en l’antiga producció històrica de ceràmica occidental i oriental. Les peces presenten decoracions híbrides en combinacions insòlites per decorar una taula poc convencional, original i acolorida.

seletti.it

CASSINA

Col·lecció Post Scriptum

Concebuda per l’estudi de disseny Formafantasma, la col·lecció consisteix en una sèrie d’objectes de porcellana pintats a mà inspirats en dissenys de la històrica casa italiana Ginorio 1735. Tots tenen en comú la combinació del negre sobre blanc, però cada un és únic, pintat a mà i està numerat per l’artista que els va decorar.

www.cassina.com

BD BARCELONA DESIGN

Gerros Showtime

Els gerros Showtime dissenyats per Jaime Hayon són petites escultures decoratives que reprodueixen totalment l’univers d’aquest creador. Cinc models de gerros de porcellana blanca o esmaltada en diferents colors. Cinc escultures que es poden vestir amb flors. Fabricats en dues peces en porcellana gresificada i esmaltada; monocolor (interior i exterior en blanc) o bicolor (interior en blanc i exterior en diversos colors, segons el gerro).

www.bdbarcelona.com