Les grans firmes de moda es llancen al món del disseny de mobles

En els darrers temps, les grans marques de moda s’han sumat al disseny d’interiors, un sector en què s’han introduït trepitjant fort, amb interessants propostes de mobles i accessoris per a la llar, objecte de desig dels fashionistes i amants del décor.

Tal com va publicar el diari digital Confidencial a la secció Vanitatis, les firmes de luxe s’han adonat que la indústria de la decoració genera més de 600 milions d’euros. Cases com Gucci, Loewe, Ralph Lauren, Versace, Diesel, Louis Vuitton o Hermès han pujat al carro del lucratiu negoci creant exclusives col·leccions perquè els seus clients vesteixin les seves llars amb la mateixa classe amb què llueixen els seus exclusius dissenys.

Però no només les marques de moda top s’han llançat al món del décor, sinó que les firmes assequibles també han creat la seva línia d’objectes i mobles per a la llar. Casos molt coneguts són els de Zara Home i, més recentment, també H&M i Mango, que a més fitxen prestigiosos dissenyadors per concebre alguns dels productes, com és el cas d’Índia Mahdavi i la seva col·lecció per a H&M home aquesta temporada, o fa un any, la de la marca sueca amb la icònica Diane Von Furstenberg.

Algunes de les creacions de les principals firmes s’han pogut veure a les darreres edicions del prestigiós Saló del Moble de Milà, presentades en espectaculars instal·lacions que accentuen més, si és possible, el seu atractiu.

De la present edició destaquen, per exemple, les vint-i-quatre interpretacions que el dissenyador industrial Philippe Starck ha realitzat de la cèlebre cadira Louis XVI Medallion de Dior, a les quals Starck ha atorgat la seva empremta personal amb un disseny de gran contemporaneïtat i elegància que trenca amb el model clàssic i que ha batejat com a “Miss Dior”.

Per la seva banda, Dolce&Gabanna ha debutat al saló d’aquest any amb dos espais on han exhibit mobles i accessoris, inclosos tèxtils per a la llar, cristalleria de Murano i ceràmica siciliana, tot un delit per als sentits inspirat en la cultura i la bellesa italianes i el seu esperit de la dolce vita.

També hi ha participat Hermès, que ha disposat quatre instal·lacions arquitectòniques translúcides que irradien llum i conviden a penetrar al seu interior i descobrir què amaga. S’hi mostren diferents articles per a la llar, des de peces decoratives fins a cadires i vaixelles, totes col·locades amb precisió per buscar «lleugeresa en el disseny de l’objecte».

A Delta moble ens encanta la fusió del món de la moda amb el de la llar i treballem amb firmes com Missoni, una de les que tenen més trajectòria al sector de l’interiorisme, en què es va introduir al començament dels anys vuitanta del segle passat . Va ser una de les primeres a passar «de la passarel·la al sofà» demostrant que la moda és tan important a casa com a l’armari. En són una prova les magnífiques catifes amb els colorits dissenys i els inconfusibles estampats geomètrics de la marca.

Us mostrem algunes de les que més ens agraden:

Alfombra Yawatta

Catifa rodona de llana i viscosa, amb corol·les de flors de grans dimensions multicolors. Mida: 150 cm de diàmetre. Composició: 65% Viscosa, 35% Llana.

Alfombra Woolacombe

Catifa de llana teixida a mà amb flames de grans dimensions teixides. Mida: 200 x 300 cm. Composició: 80% Llana, 20% Cotó. *Altres mesures disponibles, prèvia sol·licitud.

Alfombra Waiuku

Catifa-estera de polièster teixida a mà amb ratlles de diversos colors. Apta també per a ús a exteriors. Mida: 75 x 175 cm. Composició: 100% polièster.

Orion

Reedició de les emblemàtics tapissos Arazzi Patchwork, inspirats en les obres originals d’Ottavio Missoni, amb la signatura del seu autor teixida. El model Orion és una composició de patchwork amb motius tipus rajola de diversos colors envoltats per una doble franja de colors. De pura llana verge. Mida: 155 x 240 cm. Edició limitada Composició: 100% Llana.