L’icònic sofà Soriana, de Cassina, es reinventa

Cassina, la quinta essència del disseny made in Italy

Afra Bianchin i Tobia Scarpa són un matrimoni italià que ha marcat la història del disseny. Tobia Scarpa, fill del cèlebre arquitecte Carlo Scarpa, va heretar del seu pare aquesta obsessió per la feina ben feta i les ganes de fregar la perfecció en totes les seves creacions. Va conèixer la seva dona estudiant arquitectura a la universitat Iuav d’arquitectura de Venècia, i des de llavors es van convertir en un tàndem inseparable.

Des que al començament dels anys seixanta obrissin el seu propi estudi a Montebelluna, han portat a terme creacions avantguardistes amb un estil personal i únic. Un toc que els ha convertit en una de les empreses referents del sector, pel seu estil senzill, i alhora elegant, i per la seva atenció a la forma i funció dels materials emprats, pensats a crear mobles còmodes i elegants que facin feliços les persones.

Una de les seves peces més emblemàtiques és el sofà Soriana, dissenyat el 1969 per a un concurs que els va valer el prestigiós premi de disseny industrial Compasso d’Oro el 1970, el més antic guardó de disseny del món. Ara, en col·laboració amb el mateix Tobia Scarpa, Cassina ha recuperat aquesta icònica peça boho chic, objecte de desig dels interioristes. Mantenint-se fidel a la seva atractiva concepció original, ha perfeccionat els seus materials, que passen a ser orgànics i respectuosos amb el medi ambient, proporcionant, alhora, un major nivell de confort al reeixit disseny.

A més, presenta una nova selecció de combinacions cromàtiques amb entapissats que juguen amb textures de sumptuosos teixits o suaus pells, fixades amb la seva característica abraçadora de metall pintada en diversos colors. Encara que els seguidors més puristes d’aquesta peça icònica també la poden trobar amb el tirant cromat original. Els plecs i les corbes sinuoses s’enriqueixen amb repunts fets amb gran artesania.

Disponible com a butaca, chaise-longue, sofà de dues o tres places i puf, Soriana uneix comoditat, disseny i estil, sent un moble alhora atemporal i més modern que mai.

Sofà de tres places Luxor perla/Vermell xinesa
Base: Panell de fusta reciclable amb baixes emissions de formaldehid. Encoixinat interior: microesferes d’EPS i fibra de polièster bufada. Tapisseria: Tela Luxor perla amb tirant vermell xinesa. Dimensions: 250 cm x 105 cm x 71/42 cm.
https://www.cassina.com/

Poltrona chaise longue amb teixit blau clar
Base: Panell de fusta reciclable amb baixes emissions de formaldehid. Encoixinat interior: microesferes d’EPS i fibra de polièster bufada. Tapisseria: Tela Azzurro-francoforte. Tirant blanc. Dimensions: 95 x 135 x 71/42 cm.
https://www.cassina.com

Butaca individual en pell color natural
Base: Panell de fusta reciclable amb baixes emissions de formaldehid. Encoixinat interior: microesferes d’EPS i fibra de polièster bufada. Tapisseria: Pell color natural. Tirant en negre. Dimensions: 95x105x71 cm.
https://www.cassina.com