Mobalco i les cuines del futur
El terme que més sovint fem servir a la nostra empresa és “honest”; una cuina Mobalco no pot ser una cosa que “sembla” ha de ser una cosa que “ES”. Creiem que aquesta és la clau de Mobalco.
Francisco Dávila, CEO de Mobalco.
Del 20 al 23 de setembre del 2022 es va celebrar a la Fira de València la quarta edició de l’Espai Cuina Sici, una mostra al voltant de la cuina on es citaren les principals firmes de disseny, tant en l’àmbit nacional com internacional.
En aquesta edició, titulada «Trilogia by AMC: Visió prospectiva de la cuina futura» es va revelar com serà la cuina del nostre futur més proper, mitjançant un innovador projecte impulsat per l’Associació Moble de Cuina AMC, entitat que juntament amb Fira València va organitzar l’Espai Cuina SICI.
Al recinte firal es presentaren tres propostes diferents impulsades per tres prestigioses firmes de l’hàbitat: Mobalco, Hitalo i el conglomerat Home Design Hub format per Antalia, Pando, Cosentino i Latorre; propostes totes elles diferents, però amb el denominador comú d’entendre la cuina com el punt de trobada principal a casa nostra, com el cor de la llar. Un espai polivalent que més enllà de la seva funció convida a ser viscut i gaudit en companyia de la família i els amics.
Així ho entén Mobalco, una de les esmentades empreses que concorregueren i amb què treballem a Delta Moble, que es caracteritza per la seva orientació cap a la sostenibilitat i el respecte mediambiental. Aquesta firma valenciana d’arrels gallegues destaca per dissenyar cuines holístiques i vitals, inspirades en la natura: «A Mobalco mantenim una actitud vehement i conseqüent amb la preservació del medi natural, buscant l’essència i la simplificació en els materials, pensant no només que ofereixin el màxim rendiment durant el seu cicle de vida sinó també en el seu reciclatge o reutilització al final». A més, estem de celebració perquè Mobalco va rebre el premi a l’empresa amb més valors de sostenibilitat i economia circular de la fira.
A l’Espai Cuina SICI es pogueren veure els seus dos models més representatius: la sèrie Orgànica i la sèrie Nature.
A Orgànica, cobra total protagonisme l’illa com a nucli de treball. Una illa sostinguda per una estructura base d’acer inoxidable que alleugereix el pes visual i la dota d’elegància. Les portes retràctils, a més de permetre l’ocultació total dels frontals per treballar més còmodament, presenten un original acabat, en trencar amb els habituals fronts llisos i estar decorades per un patró continu ondulat
Per la seva banda, el concepte de Nature és el d’una cuina oberta on destaca el joc de materials, com la fusta de castanyer de tonalitats clares combinades amb el metall i la pedra. El més original? Els seus cossos oberts amb il·luminació pròpia i dirigida cap a un cultiu hidropònic, on es poden cultivar una varietat de plantes aromàtiques sempre fresques per al seu ús i a l’abast de la mà. D’aquesta manera es potencia també el concepte del qual parteix Nature: la connexió amb la natura en introduir l’hort a l’interior de la llar.
Els frontals, també amb portes retràctils, permeten l’ocultació total de les portes per treballar de manera més còmoda. Els electrodomèstics, igual que a la sèrie Orgànica, són d’alta eficiència energètica, i la intel·ligència artificial permet crear ambients de conservació adaptats per a cada producte, gràcies als seus sistemes que ens avisen de la caducitat dels aliments.
Com a novetat, a la fira, Mobalco també va exposar per primera vegada les portes d’alumini troquelat Jacobeus, un disseny inspirat en la petxina de vieira, en al·lusió a les arrels gallegues de l’empresa.
En definitiva, cuines de disseny exquisit, però també multifuncionals, sostenibles i tecnològiques; cuines intel·ligents que no només facilitin les nostres vides sinó que les humanitzen convertint el l’activitat de cuinar en tota una experiència social.