Mobles de disseny i plantes: la combinació perfecta per embellir la teva llar

Si ets un entusiasta del disseny d’interiors i la decoració de la llar, segurament sempre estàs buscant les últimes tendències que et permetin embellir i enriquir els teus espais.

Però, què passaria si et diguéssim que hi ha una combinació perfecta que mai no passa de moda? Estem parlant de la fusió entre mobles de disseny i la bellesa de les plantes.

Quan pensem en mobiliari de disseny, imaginem peces úniques amb personalitat que aporten un toc distintiu a qualsevol estança. Però quan les combinem amb la frescor i la vida de les plantes, sorgeix un binomi perfecte que transforma completament l’ambient de casa teva.

Més enllà de ser simples elements de decoració, les plantes aporten vida, color i purifiquen l’aire convertint qualsevol llar en un oasi de salut i benestar. A més, tenen el poder de canviar completament l’aparença i la sensació d’una habitació.

A Delta Moble, estem totalment a favor de fusionar aquesta tendència que crea ambients únics i captivadors. Però sabies que incorporar plantes a casa teva té molts beneficis més enllà de l’estètica?

Aquí et presentem deu beneficis de tenir plantes al teu entorn:

  1. Milloren la qualitat de l’aire i perfumen la llar: Les plantes actuen com els pulmons de la nostra llar, absorbint gasos tòxics i alliberant oxigen durant la fotosíntesi, cosa que millora significativament la qualitat de l’aire als nostres espais. Per exemple, la sansevieria és especialment eficaç en aquesta tasca i requereix poques atencions, ideal fins i tot per a aquells que són nous en la cura de les plantes. Alhora, la fragància de certes varietats de flors pot ser prou intensa per impregnar tota l’habitació. La peònia, la rosa, el lliri, la lavanda o el jacint són excel·lents exemples de plantes aromàtiques que ompliran els teus espais d’un deliciós aroma.
  2. Redueixen l’estrès: En un món cada cop més atrafegat, és important trobar maneres de reduir l’estrès. Les plantes et fan sentir bé, transmeten benestar, tranquil·litat i alegria, a més de potenciar la creativitat i la productivitat. La lavanda, amb la seva aroma calmant, és una excel·lent elecció per crear un ambient relaxant i millorar la qualitat del son, i plantes com els bonsais, que requereixen unes cures molt específiques, ajuden a millorar la teva concentració.
  3. Milloren l’ambient acústic: Les plantes tenen la capacitat d’absorbir, difractar i reflectir el so, la qual cosa ajuda a reduir el soroll ambiental, especialment en espais amb superfícies dures que poden crear ressò. Plantes com la costella d’Adam, amb les fulles grans i rugoses, són especialment útils per millorar l’ambient acústic d’un espai.
  4. Afegeixen bellesa i estil a casa teva: Les plantes enriqueixen cada habitació amb una nota d’estil personalitzat. Algunes, per la seva mida, postura i elegància, es poden convertir en punts focals de l’espai, compartint protagonisme amb elements com el sofà a la sala d’estar. Per exemple, la monstera deliciosa és una planta que atrau totes les mirades. A més, la gran varietat de plantes i testos disponibles et permet exercitar la teva creativitat i adaptar-los al teu gust i estil personal.
  5. Netegen l’ambient: Les plantes expulsen diòxid de carboni a la nit, però la resta del dia aporten oxigen fresc. A més, absorbeixen gasos contaminants, milloren i purifiquen l’aire. Les fulles i les tiges de les plantes poden atraure partícules de pols, ajudant a mantenir les nostres llars més netes. Això és especialment beneficiós per a aquells amb al·lèrgies o asma. Per exemple, la falguera de Boston és coneguda per la seva capacitat d’atrapar la pols, gràcies a les seves fulles frondoses i plomoses.
  6. Regulen la humitat: Les plantes alliberen vapor d’aigua, contribuint a regular la humitat. Plantes tropicals com les orquídies i els palmells són especialment bones per augmentar la humitat en ambients secs, i algunes espècies, com el bambú o la peace lily són ideals per a llocs humits, com el bany, convertint-lo en un lloc de calma i benestar que convida a relaxar-se.
  7. Combaten refredats i algunes tenen propietats antisèptiques i calmants: En augmentar la humitat, les plantes poden alleujar els símptomes de la tos i els refredats. La humitat addicional ajuda a alleujar les vies respiratòries seques i irritades. L’eucaliptus, amb la seva aroma refrescant, és especialment útil per descongestionar les vies respiratòries, i l’àloe vera genera un gel amb efecte cicatritzant, antisèptic i calmant.
  8. Eviten l’aparició de floridura: La floridura prospera en ambients humits, però l’habilitat de les plantes per regular la humitat pot ajudar a prevenir-ne el creixement. L’heura anglesa és especialment útil per a aquest propòsit, ja que pot tolerar ambients humits, com els que es troben a molts banys.
  9. Incrementen la longevitat: Tenir plantes pot beneficiar la nostra salut mental i física de diverses maneres, fet que contribueix a una vida més llarga i saludable. Tenir cura de les plantes proporciona una sensació de propòsit i les tasques relacionades amb la seva cura poden ser terapèutiques. Les suculentes són excel·lents per als principiants, ja que són resistents i requereixen poca cura.
  10. Milloren l’energia de l’entorn: Més enllà dels beneficis físics i mentals, es creu que les plantes milloren l’energia de l’entorn i converteixen el teu habitatge en una llar autèntica, donant alegria, color i vida, molta vida. Segons la filosofia del feng shui, algunes plantes poden atreure l’energia positiva i la bona sort. El bambú de la sort, per exemple, és una planta que sovint s’associa amb la bona fortuna i la prosperitat i hi ha altres plantes més pràctiques i funcionals com les petúnies o geranis que aporten color al balcó i embelleixen la terrassa.

Així que ja ho saps, incorporar plantes a casa teva no només adornarà els teus espais, sinó que millorarà el teu benestar i et faran sentir a casa.