València, ciutat del disseny

València, com diu el seu conegut himne, és la terra de les flors, de la llum i del color… i ara, també és la primera ciutat espanyola a convertir-se a la capital mundial del disseny durant tot l’any 2022. Flamant distinció que comparteix amb altres capitals que van ser designades en anys anteriors, com Torí, Seül, Hèlsinki, Ciutat del Cap, Taipei o Lille i que suposa una oportunitat fabulosa per promoure el disseny espanyol a nivell internacional i, sobretot, el valencià, que es convertirà en un referent mundial.

El disseny a la capital del Túria, molt lligat a la Mediterrània, té una trajectòria centenària i no ha deixat d’evolucionar. La cultura i la creativitat d’aquesta ciutat es respira pels carrers i ha vist néixer importants professionals de les disciplines lligades al disseny, des de l’arquitectura, a l’interiorisme, les arts decoratives o la il·lustració. Un territori que al llarg de la seva història ha impulsat nombroses innovacions a les indústries de les arts gràfiques, la ceràmica –no oblidem que a València va néixer el mosaic Nolla, símbol de distinció de les llars burgeses durant el Modernisme–, la seda, el sector tèxtil o el moble. De fet, el disseny és un dels motors econòmics de la Comunitat i, en el cas del mobiliari, és una de les principals exportadores a l’estranger.

Amb motiu d’aquesta distingida proclamació, València serà l’escenari de centenars d’esdeveniments que impulsaran el valor cultural del disseny així com el seu paper com a eina de transformació social, cultural, mediambiental i, per descomptat, econòmica. Exposicions, festivals, simposis, congressos, tallers i conferències de reconeguts professionals es concentraran al llarg de tot l’any i convertiran la ciutat en un formiguer de creativitat, pel que s’espera que hi passin milers de dissenyadors, arquitectes, urbanistes, il·lustradors i artistes, creadors de gustos i tendències. Talent en estat pur al servei de millorar la vida de la gent.

A Delta Moble el disseny valencià ens encanta i comptem amb algunes marques que fan les delícies dels nostres clients.

Una de les nostres favorites és Andreu World, empresa familiar especialitzada en crear seients i taules innovadores en col·laboració amb els millors dissenyadors, i íntimament lligada a la natura. La fusta és el seu senyal d’identitat, que entén, a més, com un estil de vida: «A l’origen hi ha la fusta, i no només com a matèria única, càlida i noble; fusta també és una actitud de treball, una relació amb el món». En el seu treball harmonitzen mètodes artesanals amb processos tecnològics nous, en nom de la recerca constant de la qualitat i l’excel·lència, sempre des de la sostenibilitat, un dels seus principals valors, juntament amb l’amor al detall, l’excel·lència i el bon disseny.

També ens tornen bojos els dissenys de Gandia Blasco, empresa familiar especialitzada en el disseny i fabricació de mobiliari per a exterior i catifes. El seu estil inconfusible, vinculat a les seves arrels mediterrànies, es reflecteix en els dissenys racionals i depurats de línies rectes i suaus, elaborats amb materials d’alta qualitat que creen una atmosfera única de joie de vivre, de passió per la vida a l’exterior. Els seus valors també estan associats a la innovació, la qualitat i la sostenibilitat i per això també col·laboren amb prestigiosos dissenyadors per aconseguir la màxima exclusivitat i diferenciació en els seus productes: «Posem tot el nostre esforç en el valor cultural del disseny i la seva herència e impacte sobre les generacions futures, per això només utilitzem materials que compleixin un alt grau d’excel·lència i comportament davant del temps».

Viccarbe és una altra empresa apassionada pel disseny que ens entusiasma. Vinculada també a un estil de vida mediterrani, el projecte neix d’un somni compartit i una història basada en l’amistat, la humilitat per aprendre i l’admiració cap a la indústria del moble. Col·laboren amb reconeguts dissenyadors que creen dissenys avantguardistes, còmodes i atemporals, prestant una gran atenció pels detalls i per assolir la màxima qualitat, amb l’amor pel disseny com a eina diferenciadora.

Vegem-ne alguns meravellosos exemples…

Tamboret Last Minute de Viccarbe by Patricia Urquiola
El tamboret Last Minute és un dels best-sellers de la col·lecció de mobiliari col·laboratiu de Viccarbe. El disseny versàtil i singular s’escapa de tendències passatgeres i és el complement decoratiu ideal per als espais de treball, però també per a cuines, hotels o restaurants. Disponible en tres alçades i en una infinitat d’acabats per adaptar-se a qualsevol espai.
https://www.viccarbe.com

Sofà Giro Soft d’Andreu World by Alfredo Häberli
Giro Soft és un sistema modular de sofàs que permet l’aprofitament eficient dels espais aportant un caràcter orgànic i confortable a qualsevol entorn. Està construït sobre una original base arquitectònica amb peus de fusta massissa de freixe en forma de trineu, o també pot presentar una estructura d’alumini injectat. Simplicitat, bellesa i disseny al servei del confort.
https://andreuworld.com

Taules de la col·lecció GB Modular de Gandia Blasco by José A. Gandia-Blasco Canales
Aquestes taules de línies senzilles, depurades i elegants estan pensades tant per a espais interiors com exteriors. A partir d’una perfileria d’alumini anoditzat i la seva unió en encadellat realitzada mitjançant un procés manual que amaga les juntes, GB MODULAR és la col·lecció de mobles perfecta per a aquells que vulguin donar forma a qualsevol entorn, des d’oficines i espais de treball fins a acollidors ambients on gaudir de reunions d’amics a l’aire lliure.
https://www.gandiablasco.com